Mirita Saxberg Järjen ääni

Jokaisen on saatava päättää omista asioistaan

  • Liike Nyt ei ole puolue, vaan kansanliike. Mukaan päätöksentekoon on saatava myös ne, joita politiikka ei ennen ole kiinnostanut
    Liike Nyt ei ole puolue, vaan kansanliike. Mukaan päätöksentekoon on saatava myös ne, joita politiikka ei ennen ole kiinnostanut

Meidän suomalaisten elämää ohjaavat pienten piirien päätökset. Puolueet on perustettu sata vuotta sitten, jolloin ihmisiä ei vielä tavoitettu tv:n tai internetin kautta. Puoluepolitiikka perustuu vanhoihin aatteisiin. Eduskuntaryhmien valtaapitävät määräävät miten kansanedustajien täytyy äänestää. Demokratia ei toimi.

Vain kuusi prosenttia suomalaisista kuuluu puolueisiin. Siitä huolimatta ihmisten on neljän vuoden välein annettava äänensä jollekin puolueelle. Adressit ja kansalaisaloitteet ovat nykydemokratiassa paras muoto, jolla me tavalliset ihmiset voimme vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon vaalien välillä. Nyt vaalikauden pian päättyessä allekirjoitetut aloitteet kuitenkin raukeavat. Kaikki alkaa alusta jälleen kerran.

Liike Nyt haluaa muuttaa päätöksentekoa. Jokaisen on voitava vaikuttaa yhteisiin asioihin myös vaalien välillä. Päätösten täytyy perustua tutkittuun tietoon. Aidot kohtaamiset ja keskustelut ovat tärkeitä ja siksi Liikkeen kansanedustajat ovat helposti tavoitettavissa. Digitekniikkaa ja sosiaalista mediaa hyödyntämällä Liike Nyt nopeuttaa kansalaisten ja edustajien välistä vuorovaikutusta. Päätöksistä tulee läpinäkyviä. 

Liike Nyt ei ole puolue, vaan aito kaiken kansan liike. Kuusi yhteistä periaatetta ovat:

  1. Jokaisesta on pidettävä huolta
  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
  3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
  5. Yksilön arvostaminen
  6. Eurooppa-myönteisyys

Tärkeistä päätösasioista keskustellaan ja äänestetään Liikkeen nettiparlamentissa, johon kuluu nyt noin 15 000 vaikuttajaa. Liike Nytin kansanedustajat tekevät päätöksiä tämän vaikuttajaverkoston äänestystulosten perusteella. Parhaillaan äänestetään tiekartasta. Tiekartta korvaa perinteisten puolueiden puolueohjelmat. Tiekarttaan voi jokainen meistä ehdottaa asioita, joita Liikkeen edustajat edistävät seuraavalla hallituskaudella. Vaikuttaminen ei maksa mitään eikä vaadi sitoumuksia. Mukaan voi liittyä jokainen Liike Nytin periaatteisiin uskova osoitteessa www.liikenyt.fi/liity-mukaan/ .

Liike Nytin kansanedustajaehdokkaat ovat tavallisia ihmisiä, meitä naapurin naisia ja miehiä, joista jokainen on asiantuntija omalla alallaan. Kullakin ehdokkaalla on takanaan vähintään sadan äänioikeutetun kaupunkilaisen tuki, sillä ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä. Näin toimi myös tasavallan presidentti edellisissä vaaleissa. Puolueettomuus kääntää poliittisen keskustelun ideologioista interaktiiviseksi dialogiksi. 

Ehdokkaat sitoutuvat siihen, että eivät istu kahdella pallilla. Kansanedustaja ei voi olla samaan aikaan europarlamentaarikko. Kansanedustajaksi valittu kaupunginvaltuutettu ei voi pyrkiä jatkokaudelle seuraavissa kuntavaaleissa. Kansanedustajien toimikaudet rajoitetaan kahteen. 

Me haluamme uudistaa päätöksentekoa ja tarjota aidon mahdollisuuden siihen muutokseen, jota kukin meistä omaan elämäänsä toivoo. Mitä useampi tähän mahdollisuuteen tarttuu, sitä todennäköisempää on onnistuminen. Mukaan päätöksentekoon on saatava myös ne, joita politiikka ei ennen ole kiinnostanut. Hyvät päätökset eivät synny sisäpiirissä. Tärkeintä ei ole se, että oma puolue voittaa. On aika alkaa ajaa yhteistä etua. Päätetään yhdessä!

 

Aarno Lyytinen, Liike Nytin eduskuntavaaliehdokas

Mirita Saxberg, kaupunginvaltuutettu, Liike Nytin eduskuntavaaliehdokas

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Miksi EU ja sisäministeriö ovat tehneet minun yksityisestä keräilyharrastuksestani yhteisen asedirektiivillä ja aselailla säädeltävän asian?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Näyttää olevan sanasta sanaan sama kirjoitus, jonka Aarno Lyytinen jo julkaisi tällä palstalla pari tuntia sitten.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Niin näytti olevan. Ei taida tämän porukan sisällä koordinaatio oikein pelata tai sitten äänestäjien havaintokyky noteerataan kovin matalaksi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

5. Kohtaan kysymys. Arvostatko ihmisen oikeutta päihtyä kuten haluaa? Esim kannabiksella? Kannatatteko kannabiksmen laillistamista tai vähintään dekriminalisointia?

Veikko Punkka

Pk yrittäjyyden nostaminen uudelleen tärkeimmäksi hyvinvointiyhteiskunnan tukipilariksi.
Nykypuolueiden sovitut asiat sitovat kansanedustajat ryhmäkuriin jolloin kansalaisten äänet eivät ole vaikutusvaltaisia.
Toivotaan demokratian astuvan uudelleen kunniaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...kaikkein "pienimmät piirit" saavat jatkossakin päättää vain lähinnä omista asioistaan, kun eivät vaaleissa tule saamaan valtakirjoja yhteisten asioiden hoitamiseen ja niistä päättämiseen-kuten vaaleissa tulemme näkemään...?!

- Veikkaan, että kaikki pientä, kristillistä puoluetta pienemmät puolueet-ja liikkeet saavat YHTEENSÄ eduskuntaan vain 2-4 kansanedustajaa, eikä sillä porukalla "vallankumousta" tehdä vaikka yhdessä yritettäisiin?!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset