Mirita Saxberg Järjen ääni

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 3 min 37 s sitten

Näkökulma: Minne katosi Anne Bernerin päivämäärä 29.4.2019?

27 min 15 s ago

Ruotsalaispankki SEB:stä kerrotaan Uudelle Suomelle, että nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on aloittamassa SEB:n uudessa hallituksessa vasta kesäkuun alussa.

Berneriä esitetään SEB:n hallituksen jäseneksi yhtiökokouksessa 26. maaliskuuta. SEB:n mukaan yhtiökokouksessa esitetään, että Berner valitaan 26. maaliskuuta mutta hän astuu tehtävään 1. kesäkuuta.

SEB: ”Emme halua sekaannusta” – Berner nouseekin hallitukseen vasta 1.6.

32 min 42 s ago

Ruotsalainen pankkikonserni SEB kertoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) nousisi yhtiön hallitukseen vasta 1. kesäkuuta.

”Koska hän on ministeri Suomessa, häntä ehdotetaan nimitettäväksi yhtiökokouksessa 26.3., mutta hän ei ota aktiivista roolia hallituksessa ennen kuin 1.6.”, SEB:n viestintäjohtaja Frank Hojem kertoo Kauppalehdelle ja Uudelle Suomelle.

”Meidän, hänen ja Suomen hallituksen takia, emme halua mitään sekaannusta näiden kahden roolin välillä. Siksi toimimme näin”, Hojem toteaa.

Selvitys: Alkoholilain vaikutukset odotettua vähäisempiä – helle lisäsi oluen myyntiä enemmän kuin lakimuutos

2 tuntia 51 min ago

Kuuma kesä kasvatti päivittäistavarakaupan alkoholin myyntiä enemmän kuin laki- tai veromuutokset. Näin arvioi Päivittäistavarakaupan toimitusjohtaja Kari Luoto kaupan teettämän Taloustutkimuksen selvityksen pohjalta. Alkoholilain vaikutukset jäivät Päivittäistavarakaupan selvityksen mukaan odotettua vähäisemmiksi. Muutos näkyi lähinnä vahvojen lonkeroiden myynnissä.

Hellekuukausien voima näkyy siinä, että viime vuoden touko- heinä- ja elokuussa alkoholimyynti päivittäistavarakaupassa kasvoi peräti 15 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Kansanedustaja: ”Ollaan lähes laittomassa tilassa” – Suomen valtiolta ”käsittämätöntä venkoilua” alkoholin etämyynnistä

3 tuntia 11 min ago

Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen esittää, että seuraavalla hallituskaudella Suomi voisi vapauttaa viinit päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloiden ulosmyyntiin.

Nykyinen Sipilän hallitus toteutti alkoholilain uudistuksen, jossa muun muassa nostettiin kaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajaa.

Neljän oppositiojohtajan kova viesti Juha Sipilälle: Ministeri Jussi Niinistön käytös ”kestämätöntä” – ”Pyrkii puuttumaan eduskunnan toimintaan”

3 tuntia 46 min ago

Neljän oppositiopuolueen eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat julkistaneet avoimen kirjeen pääministeri Juha Sipilälle (kesk) koskien puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) käytöstä.

Hallituksen papereista paljastui lakihanke: Poliisille kaikkien suomalaisten passikuvat ja sormenjäljet?

5 tuntia 23 min ago

Hallituksen keskiviikkona julkaisemasta seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn keskittyvästä toimenpideohjelmasta on paljastunut lakialoite, jossa poliisille annettaisiin mahdollisuus käyttää ajokortti- ja henkilörekisteriä rikosanalyysissä törkeimpien rikosten kohdalla.

Asian nosti esiin keskiviikkona MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Toimenpideohjelmassa on kohta, joka kuuluu näin:

Anne Berner Ylelle: SEB-päätös tulee 26.3, mutta nimitys astuu voimaan myöhemmin

5 tuntia 56 min ago

Liikenne- ja viesintäministeri Anne Berner (kesk) on kommentoinut Ylelle päivämääräepäselvyyttä liittyen hänen nimittämiseensä ruotsalaispankki SEB:n hallituksen jäseneksi maaliskuussa.

Uusi Suomi kertoi keskiviikkona, että SEB:n uusi hallitus kokoontuu heti 26. maaliskuuta eli samana päivänä, jolloin yhtiökokous pidetään. SEB:n uusi hallitus nimitetään yhtiökokouksessa.

PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – Sipilän hallituksen kannatus enää 34,3%

6 tuntia 19 min ago

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan tänään torstaina julkaisussa Helsingin Sanomien puoluegallupissa.

Perussuomalaisten kannatuslukema on nyt 11,7 prosenttia, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisessä mittauksessa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Saako Jussi Halla-aho kaivettua nämä piilokannattajat esiin?

Cristiano Ronaldo ja Juventus vaikeassa tilanteessa

6 tuntia 31 min ago

Cristiano Ronaldon unelma neljännestä perättäisestä jalkapallon Mestareiden liigan mestaruudesta uhkaa jäädä haaveeksi. Atletico Madrid kaatoi ensimmäisessä osaottelussa Juventuksen kotonaan maalein 2-0.

Jose Maria Gimenez ja Diego Godin maalasivat Atleticon voittoon. Maalit syntyivät toisen puoliajan lopulla viiden minuutin sisällä.

Ennen Gimenezin ja Godinin maaleja Alvaro Morata oli jo puskenut pallon Juventuksen verkkoon, mutta avustavan videotuomarin käsittelyn jälkeen maalia ei hyväksytty.

Kärpät murskaavana kärkiottelussa

20.2.2019 21:33

Jääkiekon Liigan kärkiottelusta tuli keskiviikkona Oulussa yksipuolinen näytös. Liigaa johtava kotijoukkue Kärpät murskasi sarjakakkosen TPS:n peräti 6-1.

Nuorten maailmanmestarit olivat merkittävässä roolissa. Aleksi Heponiemi saalisti tehot 1+2 ja Rasmus Kupari 1+1. Kokenut Jussi Jokinen syötti kolme maalia.

Komean NHL-uran kiekkoillut Jokinen on pelannut Kärpissä tällä kaudella nyt kuusi ottelua. Hänen tehonsa näissä peleissä ovat 1+8=9.

Oikeuskanslerin uusi kommentti tapaus Berneristä: ”Tämä muuttaa asetelmaa”

20.2.2019 19:15

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Uudelle Suomelle, että uudet päivämäärätiedot muuttavat asetelmaa hänen arviossaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä (kesk) mahdollisesta hallitusjäsenyydessä ruotsalaisessa pankkikonserni SEB:ssä.

Uusi Suomi kertoi aiemmin keskiviikkona, että SEB:n hallitus pitää järjestäytymiskokouksen pian yhtiökokouksen jälkeen 26. maaliskuuta. Berner oli kertonut Pöystille, että ensimmäinen kokous järjestettäisiin 29. huhtikuuta.

Uusi tieto Anne Berner -jupakassa: SEB:n hallitus koolle heti 26.3. – Oikeuskansleri: Berner antoi eri päivämäärän

20.2.2019 18:01

Ruotsalaisen pankkikonserni SEB kertoo Uudelle Suomelle, että tuleva uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa jo 26. maaliskuuta eli nykyisen vaalikauden aikana. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on tähän saakka korostanut, että yhtiön hallituksen ensimmäinen kokous järjestetään eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun lopulla.

Nyt puhuu oikeuskansleri: ”Kävin Bernerin kanssa keskustelua – en antanut kirjallista lausuntoa”

20.2.2019 16:57

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti vahvistaa käyneensä keskustelua liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) kanssa tämän mahdollisesta valinnasta Svenska Enskilda Bankenin SEB:n hallitukseen.

Pöysti kertoo asiasta itse julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

Bernerin veto tulistutti keskustalaiset – Varapuheenjohtaja Kulmuni Ylellä: ”Nyt tulee paljon kysymyksiä”

20.2.2019 15:26

Viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner (kesk) kertoo Yle uutisille viestittäneensä heti pääministeri Juha Sipilälle (kesk), kun hän sai tiedon, että hän on ehdolla liikepankki SEB:n hallitukseen.

Hän ei kuitenkaan täsmennä, koska tieto tuli.

LUE MYÖS: Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

Juha Sipilä ojentaa Jussi Niinistöä ”taleban”-puheista – ”Aletaan olla rajoilla”

20.2.2019 14:37

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) katsoo, että puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) kommentit perustuslakiasiantuntijoista alkavat olla siinä rajoilla, millaista keskustelua hän toivoo hallituksen käyvän. Hallituksen ei pidä ohjailla, mitä asiantuntijoita eduskunnassa kuullaan, Sipilä linjaa.

Niinistö on sättinyt oikeustieteen professoreita Juha Lavapuroa ja Martin Scheininiä ”perustuslakitalebaneiksi”.

Näkökulma: Huligaani jatkaa matkaa – Ministeri Anne Bernerin nimitysuutinen on todella helppo ymmärtää väärin

20.2.2019 14:25

"Olin nuorena huligaani", liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner(kesk) sanoi pian nimityksensä jälkeen kesäkuussa 2015 keskustan Suomenmaa-lehdelle.

Jutusta ei tosin käynyt ilmi, millä tavalla Berner oli huliganismia toteuttanut, muuten kuin olemalla "tahtoihminen" ja "kulkemalla omia polkujaan".

Kokoomuksessa Berneriä pidettiin jo tuolloin huligaanina, koska hän oli luvannut ryhtyä kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi ennen siirtymistään gallup-johdossa olleen keskustan riveihin.

Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

20.2.2019 12:23

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ministeriystilanne on ajankohtainen vasta sitten, kun ruotsalaispankki SEB:n uusi hallitus valitaan yhtiökokouksessa maaliskuun 26. päivä.

Eilen tiistaina kävi ilmi, että Berneriä esitetään SEB:n hallitukseen. Berner ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Bernerin tulevaisuudensuunnitelmat herättivät kysymyksen siitä, pitäisikö liikenne- ja viestintäministerin salkku siirtää toiselle henkilölle.

Hiihdon MM-kisat käyntiin – Suomen joukkue tavoittelee isoa mitalipottia

20.2.2019 12:05

Pohjoismaisten hiihtolajien, maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn MM-kisat käynnistyvät Itävallan Seefeldissä keskiviikkona maastohiihdon karsintakisoilla. Mitaleista kilvoitellaan ensi kertaa torstaina, kun ohjelmassa ovat miesten ja naisten henkilökohtaiset sprinttikisat, jotka hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Eduskunnasta tuli nyt poikkeusratkaisu: Dokumentteja julki heti

20.2.2019 11:52

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on tehnyt poikkeuksellisen ratkaisun julkistaa asiantuntijalausuntoja kesken asiantuntijoiden kuulemisten.

Kyse on asiantuntijoiden siviili-  ja sotilastiedustelulakeja koskevista lausunnoista.

Yleensä lausunnot tulevat julkisiksi vasta, kun valiokunnan lausunto valmistuu.

Asiantuntijalausunnot koskien hallituksen esitystä siviilitiedustelulaiksi ovat täällä.

Elina Lepomäki ihmettelee Berner-kommentteja: ”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta”

20.2.2019 11:31

Kokoomuslainen kansanedustaja Elina Lepomäki ihmettelee liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ympärillä vellovaa keskustelua. Berner siirtynee ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen.

”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta. Ministeri Anne Berner on tehnyt hyvän työn Suomen valtioneuvoston jäsenenä. Käsittääkseni hän ilmoitti aikaa sitten että on vain yhden kauden remmissä”, Lepomäki kirjoittaa Facebookissa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat