*

Mirita Saxberg Järjen ääni

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 40 min 42 s sitten

Poliisi vahvistaa: Kaksi puukotti ilmeisesti itseään vatsaan eduskuntatalolla

55 min 38 s ago

Helsingin poliisi on tiedottanut Twitterissä eduskuntatalon perjantaisesta poliisioperaatiosta. Poliisin mukaan sivullisille ei koidu vaaraa tilanteesta.

– Eduskuntatalon edessä kaksi henkilöä todennäköisesti puukottanut itseään vatsaan puoli tuntia sitten. Viety sairaalaan, poliisi twiittaa.

– Poliisi tutkii tapausta. Sivullisilla ei vaaraa.

Tapaukseen ei tällä hetkellä epäillä liittyvän rikosta, poliisi lisää.

Korisliigassa useampi Susijengi-pelaaja

1 tunti 1 min ago

Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin ympärillä on ollut viime vuosina melkoista hypeä. MM-kisoihin ja EM-kisoihin ulkomaille on matkannut tuhansia suomalaisfaneja Susijengiä kannustamaan ja tämän vuoden EM-kisoissa Susijengi pelasi Hartwall-areenalla täysille katsomoille.

Eduskuntatalolla on tapahtunut puukkovälikohtaus

1 tunti 10 min ago

Eduskuntatalon luona on tapahtunut puukotus, kertoo Helsingin Sanomat, jonka mukaan eduskuntatalon edessä on ollut kolme ambulanssia ja kolme poliisiautoa. Poliisi on myöhemmin vahvistanut asian. Sivullisille ei koidu vaaraa tilanteesta.

Helsingin poliisi kertoo lehdelle, että paikalle on tullut hälytys puukotuksesta. Lehden mukaan paikalta on lähtenyt yksi ambulanssi pois hälytysajossa.

Kielipetturiksi syytetty Ahvenanmaan edustaja käänsi takkinsa: ”Äänestän Suomen ja Islannin ehdotuksen puolesta”

2 tuntia 43 min ago

Pohjoismaiden neuvoston ahvenanmaalaispresidentti Britt Lundberg kertoo yllättäen aikovansa äänestää Islannin kielialoitteen ja suomen kielen puolesta neuvoston ratkaisevassa äänestyksessä.

”Sain korvausta 47,60€” – Työkyvytön Petri kertoi tarinansa Ylellä, kansanedustaja vaatii loppua ”vakuutuslääkärien mielivallalle”

3 tuntia 45 min ago

Vakuutusyhtiöiden käyttämien niin sanottujen vakuutuslääkäreiden toimintaan vaaditaan uusia ehtoja. Työkykynsä onnettomuudessa menettänyt entinen taksikuski Petri Nurmesniemi kertoi torstaina Ylen A-studiossa, kuinka hän sai vakuutusyhtiöltä korvauksia vain 47,60 euroa huolimatta korkeimman oikeuden häntä tukevasta päätöksestä.

Kim Jong-un uhkaa Donald Trumpia – varoitus vetypommista Tyynellämerellä

5 tuntia 28 min ago

Pohjois-Korean hallitsijan Kim Jong-unin mukaan USA:n ”häiriintyneen” presidentin Donald Trumpin kommentit osoittavat, että Pohjois-Korean ydinvarustautuminen on perusteltua.

Sulkeutuneen kommunistivaltion diktaattori uhkaa Trumpin ”maksavan kalliisti” äskettäin pitämästään YK-puheestaan, BBC kertoo. Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat tulee tuhoamaan Pohjois-Korean täydellisesti, jos se joutuu puolustamaan itseään tätä vastaan.

Yle: Työkaveri vei pankkikortin tiedot Lidlin pukukopissa – nyt varoitetaan unohdetusta riskistä

6 tuntia 26 min ago

Kaupan takahuoneeseen pankkikorttinsa jättänyt työntekijä joutui työkaverinsa huijaamaksi. Kuluttajariitalautakunta antoi tapauksesta kriittistä palautetta sekä uhrille että tämän pankille, Yle kertoo, ja varoittaa joidenkin pankkienkin unohtamasta pankkikorttiriskistä. 

Suuri mestarisuosikki Tappara suli, JYP jyrää kärjessä

14 tuntia 41 min ago

Jääkiekon Liigan torstain ainoassa ottelussa JYP voitti Tapparan Tampereella 4-3. Tappara johti 2-0 ja tasoitti vielä 3-3:een, mutta Jaakko Jokisen kolmannen erän alussa tekemä maalia ratkaisi JYPille täyden pistepotin.

Juuso Puustinen teki JYPille kaksi maalia. Hän nousi Liigan piste- ja maalipörssissä kärkeen. Puustisen tehot ovat 7+2=9.

Jokerit pysäytti punaisen armeijan: ”Tuntuu kyllä hyvältä”

21.9.2017 23:16

Jokerit otti KHL:ssä torstaina kovan päänahan. Punaisen armeijan keskusurheiluseura TsSKA Moskova hävisi Helsingissä 0-4.

- Olen kyllä tyytyväinen. Noin kovan joukkueen voittaminen tällä tavalla tuntuu todella hyvältä, hehkutti ottelun avausmaalin ampunut Jokereiden yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy Sport Contentille.

Jokerit on kuuden pelin voittoputkessa. Kymmenestä ottelustaan Jokerit on voittanut kahdeksan.

- Ei ole yllättänyt. Teimme ennen kauden alkua kovasti töitä ja saamme siitä nyt palkintoa, Gilroy summasi alkukautta.

Työttömien järjestö järkyttyi käyttämättömästä 150 milj. €:sta – viesti ministerille

21.9.2017 19:23

Työttömien Keskusjärjestö on järkyttynyt tiedosta, että merkittävä summa ely-keskusten työllistämisrahoista uhkaa jäädä kokonaan käyttämättä. Uutissuomalainen kertoi tänään, että noin 150 miljoonaa euroa on vielä käyttämättä tälle vuodelle.

Kaikkiaan työ- ja elinkeinoministeriö on jakanut 612,6 miljoonasta euroa muun muassa työvoimakoulutuksen, kotoutumiskoulutuksen ja valmennusten hankintaan.

Ahvenanmaan kansanedustajakin oudoksuu petturiksi syytetyn suomi-kantaa: ”Irtisanoudun siitä”

21.9.2017 18:40

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström liittyy poliitikkojen joukkoon, jotka ihmettelevät Ahvenanmaan edustajan äänestyskäyttäytymistä Suomen kieliasiassa Pohjoismaiden neuvostossa. Britt Lundberg kaatoi suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen.

Pohjoismaiden neuvoston presidentti Lundberg ratkaisi äänestyksen, joka päättyi 6–5.

Turvapaikanhakijan paluuraha nousee jo nyt: Enintään 2500 € hyödyketukea

21.9.2017 18:16

Vapaaehtoisen paluun tukea korotetaan. Jatkossa rahallista tukea voitaisiin myöntää vapaaehtoisesti kotimaahansa palaavalle aikuiselle enintään 1 500 euroa ja perheensä kanssa lähtevälle alaikäiselle 750 euroa maasta riippuen.

Aiemmin rahallisen tuen enimmäismäärä aikuiselle on ollut 1 000 euroa ja lapselle 600 euroa. Käteisen lisäksi tukea voidaan maksaa myös hyödykkeinä tai näiden kahden yhdistelmänä.

Petturiksi haukuttu Ahvenanmaan edustaja puolustautuu: ”Äänestin kompromissia suomelle”

21.9.2017 16:59

Suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen Pohjoismaiden neuvostossa kaatanut Ahvenanmaan edustaja kommentoi lyhyesti päätöstään, joka on hämmentänyt suomalaispoliitikkoja. Muun muassa Sdp:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta katsoi, että Britt Lundberg petti Suomen eduskunnan.

Kyseessä on Islannin aloite, jolla pyrittiin parantamaan suomen ja islannin kielten asemaa neuvostossa ja tekemään niistä tasavertaiset muiden ryhmän kielten kanssa.

Poliitikot hämmästyivät: Ahvenanmaan edustaja äänesti suomea vastaan – ”Hän petti Suomen eduskunnan”

21.9.2017 15:36

Suomen kielen aseman parantamista ajanut esitys kaatui keskiviikkona Pohjoismaiden neuvostossa – Ahvenanmaan edustajan äänestettyä suomea vastaan. Suomalaispoliitikot läpi puoluekentän ovat hämmentyneitä tilanteesta.

Suomen PN-valtuuskunta esitti aikanaan ahvenanmaalaispoliitikko Britt Lundbergia Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi. Nyt hän oli päättävässä asemassa, neuvoston presidenttinä, kaatamassa Islannin aloitetta, jolla pyrittiin parantamaan suomen ja islannin kielten asemaa neuvostossa ja tekemään niistä tasavertaiset muiden ryhmän kielten kanssa.

IL: Bussikuski hermostui Nobinan lakkokutsuun – ”Meitä kusetettiin olan takaa”

21.9.2017 15:05

Bussiyhtiö Nobinan torstainen lakko aiheuttaa napinaa paitsi matkustajissa myös yhtiön sisällä. Nimetön yhtiön palkkalistoilla oleva bussinkuljettaja kertoo Iltalehdelle, että hän katsoo lakkokutsun olleen valheellinen.

Näkökulma: Facebookista tuli Ylen kilpailija

21.9.2017 14:19

Yleisradio on saanut uuden päätoimittajan. Onneksi olkoon, Jouko Jokinen!

Jokinen on ollut viikon todellinen mediahenkilö avattuaan viime sunnuntaina Aamulehden kautta keskustelun sukupuolineutraalien termien käytöstä. Uusi Suomi otti asiaan kantaa omalla linjauksellaan.

Piraatille 100 euron ”sakko” mutta oikeudesta 33 000 euron lasku – ”Onko tässä mitään järkeä?”

21.9.2017 12:44

Sadan euron verran korvauksia itse lainrikkomuksesta eli piratismista – mutta 33 000 euron lasku oikeudenkäynnin kuluista.

2500 €/kk on suomalaisten yleisin palkka – Näin tienaavat eri ikäryhmät

21.9.2017 11:23

Kokoaikatyötä tekevien suomalaisten palkansaajien yleisin kokonaisansio oli 2500 euroa kuukaudessa vuonna 2016, Tilastokeskus kertoo. Jutun alaosasta pystyt vertailemaan, tienaatko enemmän vai vähemmän kuin ikäryhmäsi keskimäärin.

Kokonaisansiot sisältävät peruspalkan lisäksi kaikki palkanlisät, ylityöansiot ja luontoisedut, mutta eivät tulospalkkioita tai lomarahoja. Kokonaisansiot ovat bruttomääräisiä, eli niistä ei ole vähennetty veroja tai muita maksuja.

Real Madridin karmea pettymys, maailmanennätysunelma murskaksi

21.9.2017 11:09

Espanjan jalkapallon mahtiseuralle Real Madridille tarjottiin keskiviikkona maailmanennätystä. Jos joukkue olisi tehnyt La Ligan ottelussa Real Betisiä vastaan maalin, olisi se ollut 74:s perättäinen ottelu, jossa Real Madrid olisi onnistunut maalinteossa.

Maalia ei kuitenkaan tullut. Kaiken lisäksi Real Betis onnistui voittamaan ottelun 1-0, kun Antonio Sanabria teki maalin 94. minuutilla.

Näin ollen maailmanennätys pysyy yhä jaetusti Realin ja brasilialaisseura Santosin hallussa. Legendaarisen Pelen tähdittämä Santos teki maalin 73 perättäisessä ottelussa 1961-63.

Ravintoloitsija parahtaa: Alkoholilain ei tarvitsisi koskea ravintoloita lainkaan – yksi pykälä riittäisi

21.9.2017 10:37

Ravintoloissa myydään nykyisin vain noin kymmenen prosenttia kaikesta alkoholista. Se on sen verran pieni osuus koko kulutuksesta, että alkoholilain ei tarvitsisi koskea ravintoloita lainkaan, väittää ravintoloitsija Jorma Railonkoski Puheenvuoron blogissaan.

Helsinkiläisen Storyvillen ravintoloisijalla olisi yksinkertainen resepti anniskeluravintoloiden sääntelyyn.

– Riittäisi yksi pykälä: ”anniskelu on kielletty alaikäisille”, hän ehdottaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat