Mirita Saxberg Järjen ääni

Kaikki blogit puheenaiheesta Elinkeinonharjoittaja

Kultainen kädenpuristus elinkeinonharjoittajille

Tällä viikolla hallitus esitti eduskunnalle lain yrittäjävähennyksestä, joka olisi viiden prosentin vähennys elinkeinonharjoittajan yritystoiminnan tuloksesta. Käytännössä tämä tarkoittaisi verohelpotusta maa-, metsä- ja porotalousyrittäjille, sekä muiden alojen yksinyrittäjille. Näiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana kun osa palkansaajista on siirtynyt tekemään työtä toiminimiyrittäjinä. Hyvinvointi-, viihde- ja kulttuurialoilla tmi-yrittäjiä on ollut jo kauan, ja suurin osa näistä työskentelee pääkaupunkiseudulla.

Suomi, yrittäjäystävällinen maa

Suomen ja Venäjän välisen uuden maantieliikenteen valtiosopimuksen mukaan venäläisyritysten rekat voivat ajaa Suomessa eri ehdoilla kuin suomalaisen yrittäjän rekat Venäjällä. Sopimus suosii venäläisiä kuljetusyrittäjiä ja syrjii suomalaisia itäliikenteessä, eikä edes sopimuksen allekirjoittanut liikenneministeriö pidä sopimusta tasapuolisena.

Tuomittu yritys

 

Rehellistäkin yrittäjää odottaa tuomio velallisen epärehellisyydestä, jos yritys asetetaan konkurssiin maksamattomien verojen ja palkan sivukulujen takia. Yrittäjä on velkasuhteessa verottajaan joka kuukaudesta niin pitkään, että maksut on maksettu.

Valtio perii verot realiajassa ja vähän etukäteenkin. Pitäisikö verottaja laskea samalle viivalle muiden velkojien kanssa. Kohtuuttomat viivästysmaksut ainakaan eivät ole tästä ajasta.

 

http://juhahaapakoski.blogspot.fi/2014/05/tuomittu-yritys.html

Näkövamman haitta häviää muille kaupankäynnin olosuhteille

Elinkeinonharjoittajan on 1.1.2014 lähtien sanktioiden uhalla tarjottava tavaran tai palvelun ostajalle maksusuorituksesta välittömästi laadittu kuitti, jos maksu suoritetaan käteisellä rahalla tai maksukortilla. Kyseessä ei ole sinänsä uusi asia, sillä kirjanpitolakihan edellyttää, että kirjanpidon on perustuttava
tositteisiin. Laki puoltaa sinänsä erittäin tarpeellisena asemaansa harmaata taloutta vastaan ja koskee kaikilla toimialoilla toimivia elinkeinonharjoittajia, joiden tilikauden liikevaihto on yli 8 500 euroa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä