*

Mirita Saxberg Järjen ääni

Kaikki blogit puheenaiheesta Kolmas sektori

Suomi100 - Sata vuotta poliittisia suojatyöpaikkoja

Ei auta kuin toivoa, että Suomen 100-vuotisjuhlat olisivat kohta ohi, niin helvetin kalliiksi tämä pelleily veronmaksajille on käynyt. Jo tuhlattujen kymmenienmiljoonien eurojen lisäksi Suomi100-hömppätoimikunta esittää, että juhlia jatkettaisiin siirtämällä 50 miljoonaa veronmaksajilta ryöstettyä euroa 30 vuotta sitten perustetulle toiselle hömppätoimikunnalle. Oletteko koskaan kuulleet Itsenäisyyden juhlavuoden Lastenrahaston säätiöstä, ITLAsta? Niin, en minäkään.

Tehokas koulukiusaamisen ehkäisy säästäisi miljardeja

Peruskoulun yläluokkalaisista lähes 10 000 lasta ja nuorta kokee kouluissa tapahtuvaa henkistä tai fyysistä väkivaltaa useammin kuin kerran viikossa. Joka polvessa kerrotaan kokemuksia koulukiusaamisesta. Monen masennuksesta tai ihmissuhdeongelmista kärsivän nuoruudessa on ollut läsnä yksinäisyys, syrjäytymisen tunne, pelko ja ahdistus. Tähän ei suomalaisilla ole varaa.

Helsinki: älä tapa kolmatta sektoria

Kolmas sektori on tärkeä yhteiskunnallinen sektori, jonka arvoa ei ymmärretä kaupungin päätöksenteossa riittävästi. Kolmas sektori sijoittuu julkisen ja yksityisen sektorin sekä perheiden väliin ja on merkittävässä roolissa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäjänä.

65 vuotta tuettua lomatoimintaa

Pitkään jatkunut vaikea taloustilanne ja epävarmat tulevaisuudennäkymät ovat lisänneet huono-osaisten ihmisten määrää Suomessa. Työttömyys, moninaiset terveysongelmat, köyhyys ja tulevaisuuden näköalattomuus yhdistävät yhä useampaa. Myös yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat olleet voimakkaassa kasvussa. Kolmas sektori on vahva toimija hyvinvointiyhteiskunnassa. Järjestöt ovat olleet paikkaamassa palveluihin muodostuneita aukkoja sekä vastanneet kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten palveluista. 

Poppamiehelle hoitoon?

Sote-uudistuksesta on päästy sopuun. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakas voi valita hoitonsa kunnallisen-, yksityisen- tai kolmannen sektorin toimijan väliltä. Kaikille ovat kyllä tuttuja kunnanlääkärit ja yksityislääkärit, mutta mitä ovat kolmannen sektorin toimijat? Niiden sanotaan olevan rakenteeltaan osuuskuntia ja yhdistyksiä.

Sote-palveluiden valinnanvapaus on fiasko

Valinnanvapaus kuulostaa hienolta asialta. Kukapa ei olisi sen lisäämisen kannalla?

SSS-hallitus tiedotti tänään sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen yksityiskohdista. Samalla tarkentui linjaus potilaan valinnanvapauden lisäämisestä.

Vapaaehtoistoiminnasta lisää virtaa yhteiskuntaan

Viime aikoina on paljon keskusteltu julkisuudessa mm. siitä, voitaisiinko erilaisilla vapaaehtoistoiminnoilla tuottaa joitain yhteiskunnan palveluja. Mielenkiintoinen ajatus sinänsä!

Maahanmuutto-, kehitysyhteistyö- ja palkkatukipolitiikka on uudistettava!

 

On istuttu vaalipaneeleissa.  Niissä ei vaalien tulosta ratkaista.  Useimmissa panelisteja enemmän kuin yleisöä. Irtoääniä ei ole kuin kourallinen, jos sitäkään.

 

Viimeksi olin paneelissa, jossa aiheina oli mm. kolmannen sektorin työ, työllistäminen sekä maahanmuutto ja kehitysyhteistyö. 

 

Palkkatukiuudistuksen kuoppia

Vuodesta toiseen ja hallituksesta toiseen yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi on asetettu uusien työpaikkojen luominen ja työttömyyden vähentäminen. Ne ovat hyviä tavoitteita, niistä ei voi olla kuin samaa mieltä.

Kolmas sektori saa joskus kopin

Kun nuoret, erityisesti tytöt voivat pahoin, paha olo kääntyy usein sisäänpäin. Jos aikuisilla ei ole herkkiä tuntosarvia, emme osaa lainkaan kuunnella ja ottaa selville. Tyttö tiuskii kaikille, vetäytyy, lintsaa, juo ja tekee ylipäänsä kaikkea joka vahingoittaa kehittyvää mieltä ja vartaloa. Syitä pahaan oloon on lukuisia, en keskity nyt niihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä