*

Mirita Saxberg Järjen ääni

Kaikki blogit puheenaiheesta Perhevapaiden uudistus

Ammattiin perhevapaalla

Mietin, että olisiko ammattiinopiskelua mahdollista yhdistää perhevapaaseen? Eli muksu mukaan ja kouluun kanssaihmisten kanssa. Lapsi saisi yhtäaikaa olla vanhemman kanssa, mutta osittain myös muiden kanssa ja samoin vanhempi ja bonuksena vanhemmalla olisi ammatti, kun lapsen on aika mennä päivähoitoon.

Perhevapaiden uudistus etenee sittenkin syksyllä?

Jo miltei Sipilän hallituksen alkutaipaleesta alkaen on uutisoitu kokoomuksen halu uudistaa perhevapaa lainsäädäntöä.  Vastaan uudistamista tällä hallituskaudella oli alun pitäen keskusta ja perussuomalaiset Soinin johdolla.  Nyttemmin on uutisoitu keskustan olevan muuttanut kantaansa uudistamisen suuntaan.  Mahdollisesti hallituskumppani kokoomuksen painostuksen alla. 

Kohti kunnallisvaaleja – tällä kertaa en ole ehdokkaana

Helsinkiläisten kansanedustajana teen työtä lukuisin tavoin rakkaan kotikaupunkini eteen ja painan kaasua helsinkiläisten parhaaksi tehtävässä asioissa. Kiitän kannustuksesta, kysymyksistä ja positiivisesta palautteesta liittyen lähestyviin kunnallisvaaleihin. Kyllä, olen kunnallisvaaleissa vahvasti mukana viemässä kokoomuksen tavoitteita eteenpäin ja varmistamassa joukkueemme onnistumisen. Ehdokkaana näissä vaaleissa en ole.

Eroperhevapaauudistus

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen kiirehtii uudistuksia perhevapaisiin yhdessä Kokoomusnaisten kanssa. Tänään julkaistussa tiedotteessa hän toteaa, että hallitusohjelman mukaisen tukijärjestelmien uudistamisen tavoitteena on parantaa työkykyisten ihmisten mahdollisuuksia työssä käyntiin. Perheiden hyvinvointia ja työelämän tasa-arvoa edistäviä uudistuksia on tehtävä pian. Tulevaisuudessa kaikkien tulisi saada ilmainen osa-aikainen varhaiskasvatus. Olen ministerin kanssa ehdottomasti samaa mieltä.

Millaisia uudistuksia sitten kaivataan?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä