Mirita Saxberg Järjen ääni

Kaikki blogit puheenaiheesta Sinkkuus

Helsingistä sinkkuelämän suunnannäyttäjä

Noin puolet suomalaisista asuu yksin. Yksinasujista suurin osa löytyy Helsingistä. Alle kolmekymppisten yksinasuminen on yleistynyt viime vuosina. Liki 30 prosenttia helsinkiläisistä huoltaa lastaan yksin. Yli 65-vuotiaiden yksinasuminen on kauan ollut kasvava trendi. Sinkkuelämä maksaa enemmän.

Keitä ne on ne sankarit, jotka tosipaikan tullen pelkäävät?

Yksin asuvien sekä sinkkuäitien ja -isien ääni kuuluu päätöksenteossa huonosti. Puhutaan perhepolitiikasta ja perhevapaiden uudistamisesta. Monelle kuntavaaliehdokkaalle tärkeä teema on lapsiperheen arki. Harvoin kuulee puhuttavat eronneiden vanhempien tai itsekseen asuvien hyvinvoinnin parantamisesta.

Naiset ystävinä

Tässä blogissa ei ole kysymys feminismistä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai parisuhteesta, vaan ystävyydestä.

Yleisesti voin sanoa, että parhaat ystäväni ovat olleet hamasta lapsuudestani alkaen tyttöjä ja myöhemmin naisia. Parisuhteeni ovat perustuneet paitsi tietysti rakkauteen, niin myös ystävyyteen ja vaikka minulla on takanani kolme avioliittoa, yksi avoliitto ja lukuisa määrä muita seurustelusuhteita, on rinnalla kulkenut aina myös ystäviä, jotka ovat olleet naisia. Se ei ole parisuhteessa ollessani ollut aina aivan ongelmaton juttu.

LifeStyleBlogi Keski-ikäinen miessinkku ja Kuolema

Minulla ei ollut aikaa ennen syntymääni ja se lakkaa olemasta kuolemani jälkeen. Aika on inhimillinen mittari, jolla me hahmotamme ympärillämme olevaa todellisuutta, kukin omalla tavallamme. Se on silti aina matka. Aika on minulle elämäni mittainen matka.”

Lainaus on toisesta blogistani Aika = matka.

LifeStyleBlogi ja ikä

Palstan pitäjänä aion tässä blogissani pohtia ikää joistakin näkökulmista. Keski-ikäisenä sinkkuna olen nyt, oltuani yksin noin viisi vuotta, tullut joutilashetkinäni miettineeksi ikää eri elämän vaiheissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä